laupäev, 14. märts 2015

Kaerajahu-porgandikook


Otsustasime proovida midagi, mida me tavaelus nii suure heameelega ei sööks. Aga nüüd osutus see kook meie lemmikuks. :)


 Retsept:
  • 5 dl kaerajahu
  • 5 dl hästi peenelt riivitud porgandeid 
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1,5 dl pruuni suhkrut
  • 3 muna 
  • 1,5 dl hapukoort
  • 0,5 sidruni mahl

Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks, lisa kergelt kuivemaks pigistatud riivitud porgandid, hapukoor, sidrunimahl ja küpsetuspulbriga segatud kaerajahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadise ahju keskmises osas umbes 55 minutit. 


Tegemine oli lihtne, ainus miinus oli see, et kook pidi olema 55 minutit ahjus ja raske oli nii kaua oodata. Koogi maitse oli väga hea, jahtununa isegi parem. Võib-olla veidi kuiv, ehk mingi glasuur või sisu - näiteks moos - oleks maitset isegi paremaks teinud. Tore oli ka süüa kooki rahuliku südamega, sest sees polnud absoluutselt valget suhkrut (kasutasime Billingtoni damera suhkrut), rasvainet ega nisujahu. Sandra perele maitses see nii hästi, et pidi kooki veel tegema.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar