pühapäev, 15. märts 2015

Tatar

Põhjus, miks me tatrajahu kasutasime oli see, et tatar on suure toiteväärtusega. Tatratangud on eriti kasulikud selle poolest, et neis on täisväärtuslikku kvaliteetset valku.
Tatar on väga hea magneesiumiallkias. Tatras on kõrge magneesiumi-, fosfori-, raua- ja tsingisisaldus.
Tatras on kaks olulist flavonoidi: rutiin ja kvertsetiin. Tegemist on antioksüdantsete taimepigmentidega, mis mõjuvad veel võimsamalt kui C-vitamiin ja teised vitamiinid. Flavonoidid aitavad ka verd vedeldada. Tatra söömine aitab langetada kolesterooli ja hoida vererõhku normaalsena.
Tatart saab soolastes küpsistes kasutada helveste või jahuna. Tatar sobib pirukapõhjaks ja küpsisteks, aga ka pannkookideks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar